Vicky Bessemans

Pedagoog

 
   
 

Opleiding:

Mijn naam is Vicky Bessemans. In juni 2013 studeerde ik af als Master of Science in de pedagogische wetenschappen, afstudeerrichting orthopedagogiek aan de KU Leuven. Vervolgens startte ik een opleiding als Tolk Vlaamse Gebarentaal. Ik behaalde mijn diploma als tolk in juni 2017.

Werkervaring:

Sinds 2014 werk ik als psycho-pedagogisch consulent op het Vrij CLB Limburg. Na 3 jaar voltijds te werken op het CLB, besloot ik om deze job te combineren met het tolken voor dove en slechthorende kinderen en jongeren binnen het onderwijs. Sinds juni 2021 sloot ik mij aan in de praktijk van dr. van Campen en ga ik aan de slag als klinisch orthopedagoog/psychodiagnosticus. Ik ben dan ook door de VVO (Vlaamse Vereniging van orthopedagogen) erkend als klinisch orthopedagoog. Verder beschik ik over een visum als klinisch orthopedagoog.

Doelgroep:

Ik richt mij vooral op kinderen/jongeren en hun ontwikkeling. Binnen de praktijk sta ik vooral in voor het psychodiagnostisch onderzoek. Op die manier proberen we een algemeen en neutraal beeld te krijgen op de vaardigheden van de kinderen en jongeren om vervolgens tot een oplossingsgerichte strategie te komen. Alle stappen van dit proces worden samen met ouders bekeken en beslist. Daarnaast behandel ik ook thema's zoals faalangst, zelfbeeld, psycho-educatie, socio-emotionele moeilijkheden tijdens individuele gesprekken met jongeren. Dankzij mijn diploma als tolk Vlaamse Gebarentaal sta ik ook open voor het begeleiden van doven en slechthorenden: zowel voor psychodiagnostisch onderzoek, als voor coaching/begeleiding.

Afspraken:

Bij eerste aanmeldingen verloopt het maken van afspraken steeds na een telefonisch contact/ inschatting bij dr. Van Campen. ( bij voorkeur tijdens telefonische spreekuren)

Betaling:

Voor één sessie van het psychodiagnostisch onderzoek betaalt u 75 euro. Uit onze ervaring weten we dat er ongeveer 3 à 4 sessies nodig zijn om tot een globaal beeld te komen. Een verslag van deze onderzoeken is inbegrepen in de prijs. Graag vragen wij meteen na elke sessie te betalen. Dit kan cash of via mobiele betaling via de GSM. Voor een begeleidingsgesprek betaalt u 55 euro. De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Wij adviseren u om dit zeker na te vragen bij de mutualiteit waarbij u bent aangesloten. Ik ben opgenomen in de lijst van erkende orthopedagogen.

Annulering:

Graag vragen wij om minstens 24 uur op voorhand je afspraak te annuleren. Dit kan telefonisch of per mail. Indien dit later gebeurd, vraag ik een vergoeding van 20 euro per te late annulatie. Verder is het belangrijk om tijdig aanwezig te zijn op onze afspraak. Een sessie duurt 50 minuten, aangezien we de laatste 10 minuten gebruiken om nieuwe afspraken te maken en de betaling te regelen

Contactgegevens:

  0494 35 92 33
orthopedagogie.bessemans@gmail.com


 

  ©2015 webdesign by MC